Hoe komt het Karu Laboratorium tot structuur in vijveronderhoud?
De onderstaande beschrijving geeft een indruk van de betekenis van de gradaties.
Karu 1 =
Karu 1
Dit is de hoogste waardering die een vijver kan behalen bv een ideale vijver waarin vissen goed kunnen leven. Er is in voldoende mate flora en/of fauna aanwezig. De waterkwaliteit is goed en het onderhoud aan deze vijver is gemakkelijk uit te voeren.
Karu 2 =
Karu 2
Dit is de op een na hoogste waardering die een vijver kan behalen. Men kan dan denken aan een vijver waar te veel of te weinig flora en/of fauna aanwezig is, de waterkwaliteit voldoende is en bij deze vijver is redelijk makkelijk uit te voeren.
Karu 3 =
Karu 3
Bij deze waardering kan gedacht worden aan een vijver waar te veel of te weinig flora en fauna aanwezig is en waarvan de waterkwaliteit matig tot onvoldoende is. Dit water is niet geschikt voor vissen en bij deze vijver is onderhoud matig uit te voeren.
Karu 4 =
Karu 4
Deze vijver is slibhoudend. Er is te veel of te weinig flora en/of fauna aanwezig, de waterkwaliteit is matig tot onvoldoende. Bij deze vijver is het onderhoud moeilijk uit te voeren.
Karu 5 =
Karu 5
Dit is de laagste gradatie. In deze vijver zal veel slib aanwezig zijn. De waterkwaliteit is dermate slecht dat er geen vissen en nagenoeg geen planten kunnen leven. Bij deze vijver is het onderhoud bijna onmogelijk om uit te voeren.
De gegevens worden weergegeven in een door mij ontworpen grafiek.

Lees verder: